Piaggio New Liberty


PIAGGIO NEW LIBERTY


 
Piaggio introduceert een compleet nieuwe generatie Piaggio Liberty (2016). Traditiegetrouw is de Piaggio New Libery weer helemaal up-to-date aan de laatste technieken en milieu-eisen en zijn de looks flink bijgeschaafd, maar toch heel herkenbaar en karakteristiek gebleven.
 
 
Piaggio New Liberty : Wat is er nieuw ?
De bekende grote en wendbare wielen van de Liberty zijn nog iets groter geworden (voorwiel was 15 – nu 16 inch), de voetplank iets ruimer en het nieuwe zadel iets comfortabeler. Mooiste bijkomstigheid hieraan: het gewicht (116kg) is nagenoeg gelijk gebleven waardoor de New Liberty nog steeds de ultieme ‘entry level’ scooter is waar ook de meer ervaren bestuurder van gecharmeerd is. Voor het eerst opstappen/wegrijden of de ochtendspits fileren: het kan allebei op de Piaggio Liberty.
Het 2016-model zal uitgerust worden met een tevens nieuwe generatie iGet-motoren, welke voor en zeer aantrekkelijk verbruik zorgen. Andere New Liberty-highlights zijn het digitale instrumentarium (a la Vespa), LED dagrijverlichting en meer opbergruimte.
De Piaggio New Liberty is er in twee verschillende versies. Het ‘standaard’ model en de sportief aangeklede New Liberty S. Het standaard model is met zijn elegante design-accenten iets meer toegespitst op een volwassen doelgroep en verkrijgbaar in de ‘klassieke’ kleuren Bianco Perla (wit), Blue Midnight (donkerblauw) en Marrone Etna (bruin).
De Piaggio New Liberty S zal daarentegen verkrijgbaar worden in de uitgesproken kleuren Rosso Ibis (rood) en Grigio Titano Opaco (grijs). Daarbij is de S-uitvoering uitgerust met zwarte velgen (met gepolijste rand), rode stiksel op het zadel en een vurig ‘S-je’ op het kuipwerk. Allemaal duidelijk gericht op een jongere generatie Liberty-rijder.
  
Deze 25 km scooter, met geavanceerde injectiemotor, wordt alleen in de mat-grijze S variant geleverd, vanaf juli, voor de adviesprijs van € 2.199,00 (excl. afleveringskosten) net zoals de 45km uitvoering.